Nieuws

Onderzoeksprogramma UIreka 3.0 financieel rond dankzij subsidies provincies Zeeland en Flevoland

  • 7 juli 2023
  • Nieuws

Alle voortekenen waren gunstig, het wachten was echter nog op de definitieve beschikkingen. Inmiddels heeft eerst de Provincie Zeeland en vrij snel daarna ook de Provincie Flevoland de subsidieaanvragen vanuit het GroentenFruit Huis voor UIreka 3.0 gehonoreerd.

Hiermee is het UIreka onderzoekprogramma naar een volhoudbare uienteelt voor de periode 2023-2025 financieel volledig gedekt. UIreka stuurgroepvoorzitter Gijsbrecht Gunter: “We zijn als Uireka ontzettend blij dat zowel de Provincie Zeeland als de Provincie Flevoland de sector een warm hart toedraagt en zowel inhoudelijk als financieel wil bijdragen. Als voorzitter en mede-initiatiefnemer van het ketenbrede uienonderzoek weet ik dat de middelen effectief worden ingezet in het belang van de Nederlandse akkerbouw en die in beide provincies in het bijzonder. De uienteelt is in beide provincies, maar ook in steeds meer andere provincies, een belangrijk onderdeel van het totale bouwplan. Samen proberen we de komende jaren een antwoord te geven om de teelt volhoudbaar te maken”. 

Afsluitend wijst Gunter er nog op dat ook de sector zelf groot belang hecht aan de continuïteit van het onderzoekprogramma. “Bijna 80% financieren we als sector zelf, dit percentage was nog niet eerder zo hoog!”

Zie ook persbericht Provincie Zeeland

Tags